Hond en aansprakelijkheidsverzekering

By 09/11/2017Informatie

Een hond kan net als een mens schade toebrengen aan derden. Er kan een ongeluk gebeuren als een loslopende hond het fietspad oversteekt en er komt een fietser ten val. Een hond kan ook in een situatie komen dat er sprake is van agressie en er gebeten wordt. Zo kan een hond per ongeluk ook al kwispelend een dure vaas omstoten. In al deze situaties kan er schade ontstaan en die schade dient natuurlijk vergoed te worden. Dat kan door middel van een aansprakelijkheidsverzekering. Een hondenverzekering biedt dekking voor medische kosten, maar niet voor aansprakelijkheid aan derden.

Hond en aansprakelijkheidsverzekeringAansprakelijkheid verzekeren

Als een hond tot een gezin behoort en is er voor het gezin een aansprakelijkheidsverzekering afgesloten dan valt de hond eveneens onder de dekking daarvan. Er hoeft dus niet een aparte verzekering voor de hond afgesloten te worden om de aansprakelijkheid te dekken. Het is overigens niet verplicht om een aansprakelijkheidsverzekering te hebben, maar het is uiteraard voor iedereen in Nederland verstandig om er wel over te beschikken. Er wordt dan doorgaans een vergoeding geboden indien er schade is toegebracht aan derden of als er sprake is van letsel die per ongeluk is veroorzaakt. Zo kan een persoon net als een hond ook per ongeluk goederen van een ander kapotmaken.

Hondenverzekering

De aansprakelijkheid bij een hond valt dus onder de dekking van de gezinspolis. Een aparte verzekering hoeft daar dus niet voor worden afgesloten. Het is echter wel raadzaam om een aparte hondenverzekering af te sluiten. Deze polis dient er namelijk voor om dekking te bieden tegen medische kosten. Net als dat mensen een ziektekostenverzekering hebben, is dat ook mogelijk voor een hond. Het is dus zeker raadzaam om een hondenverzekering af te sluiten, zodat de medische kosten gedekte zijn.