Honden en giftig voedsel

By 09/11/2017Informatie

Er zijn hondenbezitters die zeer strikt zijn als het aankomt op voeding voor de hond. Anderen zijn weer wat gemakkelijker en stoppen wel eens een stukje kaas of worst toe. Het is echter niet zo dat al het voedsel dat geschikt is voor de mens ook geschikt is voor de hond. Er zijn meerdere voedselproducten die zelfs slecht zijn voor de hond. Daarnaast kunnen bepaalde voedselproducten zelfs een giftige uitwerking hebben. Het is als hondenbezitter in elk geval raadzaam om bewust te zijn wat de hond te eten krijgt.

giftig voedselGiftig voedsel

Iedereen wil natuurlijk het beste voor de eigen hond en daar hoort een goed voedingspatroon bij. Het verwennen van de hond kan ook met speciale lekkernijen voor honden. Indien er niet op gelet wordt wat aan de hond wordt gegeven dan kunnen er vervelende problemen ontstaan. Een hond kan natuurlijk ook ongemerkt giftig voedsel binnenkrijgen en dan is het wel zaak om zo snel mogelijk contact op te nemen met de dierenarts. Er zijn meerdere voedingsmiddelen die een giftige reactie kunnen veroorzaken. Het hangt daarbij overigens wel af van de hoeveelheid die ervan binnen worden gekregen. Knoflook en chocolade zijn niet geschikt voor honden net als rozijnen en druiven. Verder moeten er ook een snoepjes met suikervervangers worden gegeven en zijn uien en avocado ook niet geschikt. Dat geldt eveneens voor champignons, aardappelen, prei en koffie.

Contact met dierenarts

Het is niet zo dat alle hierboven genoemde middelen direct voor een giftige reactie. Die kan ook pas later optreden. Indien er zich symptomen voordoen, is het natuurlijk aan te raden om contact op te nemen met de dierenarts. In veel gevallen, leidt een beperkte inname van bovengenoemde middelen niet tot een reactie. Als er zich wel symptomen voordoen dan is het vaak zo dat de hond vaak snel weer opknapt. In ernstige gevallen is er echter een ingreep nodig en dient de maaginhoud verwijderd te worden. Als er een operatie aan te pas moet komen, zorgt dat voor hoge kosten. Ook in dit geval kan een hondenverzekering uitkomst bieden, maar die moet dan al wel afgesloten zijn. Een hondenverzekering biedt bescherming tegen grote financiƫle gevolgen die giftig voedsel met zich kunnen brengen. Bovendien wordt dan ook meteen bescherming geboden tegen andere medische kosten.