Hondenverzekering afsluiten voor gebit

By 09/11/2017Informatie

Het afsluiten van een hondenverzekering voor het gebit van de hond is geen overbodige luxe. Het is belangrijk om het gebit in een goede conditie te houden. Net als bij mensen kunnen er zich bij honden ook problemen aan het gebit voordoen. Het is dan ook raadzaam om periodiek aandacht te besteden aan het gebit van de hond. Zo kunnen vroegtijdig problemen ontdekt worden en kan er tijdig worden ingegrepen. De dierenarts kan uiteraard ook het gebit van de hond controleren. Wie kosten als gevolg van een gebitsbehandeling wil voorkomen, kan er voor kiezen om een hondenverzekering af te sluiten met een speciale dekking voor tandzorg.

HondenverzekeringVerzorging van gebit van de hond

Tandsteen en tandplak komen ook bij honden voor. Als hier niets aangedaan wordt dan kan dat in de toekomst voor problemen gaan zorgen. De dierenarts is gewend om hondengebitten te controleren en kan al snel zien of er sprake is van tandsteen of tandplak. Er is zelf ook wat aan te doen. Door bijvoorbeeld regelmatig op wekelijks basis even de tanden van de hond te poetsen. Of door goede kauwsticks te geven en ervoor te zorgen dat het juiste voedsel wordt gegeven.

Gevolgen van een ongezond gebit

Het is voor veel hondenbezitters helemaal niet zo vanzelfsprekend dat het gebit van de hond regelmatig gecontroleerd wordt. Laat staan dat het hondengebit gepoetst wordt. Als er geen regelmatige controle plaatsvindt, kan er ongemerkt een probleem met het gebit ontstaan. Zelfs dusdanig dat er een gebitsbehandeling nodig is bij de dierenarts. Een tandvleesontsteking kan bijvoorbeeld heel pijnlijk zijn. De hond gaat minder eten en meer kwijlen, maar ook regelmatig met de poot bij de bek zitten. Als dat het geval is dan is het tijd om naar de dierenarts te gaan. Het is echter beter om voor preventieve zorgt te kiezen. Er zijn meerdere verzekeraars waar het mogelijk is om een hondenverzekering met tandzorg af te sluiten.