Hondenverzekering en wachttijd

By 09/11/2017Informatie

Het is voor het afsluiten van een hondenverzekering doorgaans sprake van een bepaalde wachttijd. Bij de meeste verzekeraars bedraagt deze wachttijd een periode van dertig dagen. In die periode van dertig dagen kan er geen beroep gedaan worden op de dekking. Wordt de hond bijvoorbeeld ziek in de wachttijd dan wordt er vanuit de hondenverzekering geen vergoeding geboden voor medische kosten. Dat is overigens ook zo op het moment dat er een polis wordt afgesloten en de hond heeft al een bestaande aandoening.

Hondenverzekering en wachttijdReden van wachttijd

De reden dat er sprake is van een wachttijd is dat verzekeraars niet het risico willen lopen dat honden verzekerd worden als er al een optie bestaat dat er sprake is van een mogelijkheid dat er medische kosten komen. Het is dus ter voorkoming van het misbruik maken van de verzekering door snel een polis af te sluiten als er medische kosten aan zitten te komen. De verzekeraars dekken zich als het ware in om te voorkomen dat er direct in het begin al geld moet worden betaald aan de verzekerde. Het is dus altijd verstandig om zo zodra men een hond neemt ook een hondenverzekering af te sluiten.

Verzekering zonder wachttijd

Er is vrijwel altijd sprake van een wachttijd. Daar is echter wel een uitzondering op indien het gaat om een hondenverzekering voor een puppy. Bij het verzekeren van een puppy is het zelfs mogelijk om de kosten van de identificatiechip te vergoeden net als die van de eerste vaccinaties. Of er sprake is van een vergoeding en geen wachttijd bij het verzekeren van een puppy is na te lezen in de voorwaarden van de verzekeraars. Het is dus aan te bevelen om een puppy meteen al te verzekeren. Als een puppy ouder wordt, kan er namelijk wel weer een wachttijd gelden voor de verzekering.