Oudere hond en de hondenverzekering

By 09/11/2017Informatie

Als een hond ouder wordt, komen er vaak ook mankementen bij te kijken. Een hond kan problemen krijgen met slijtage van de gewrichten, suikerziekte ontwikkel of met ernstige medische problemen te maken krijgen. Bijvoorbeeld problemen met de organen of hartproblemen waarvoor een behandeling nodig is. Oudere honden kunnen dan ook hoge kosten met zich meebrengen als het gaat om de medische situaties. Er is echter een optie om ook voor een oudere hond een hondenverzekering af te sluiten.

Oudere hondLeeftijd van de hond

Het heeft in principe op elke leeftijd van de hond nog zin om een hondenverzekering af te sluiten. Het is wel belangrijk om dat op tijd te doen. Als er eenmaal medische problemen zijn dan wordt het uiteraard lastiger, want bestaande medische problemen kunnen worden uitgesloten. Net als dat er een wachttijd bestaat en als de hond dan ziek wordt binnen de wachttijd kan er geen beroep op de verzekering gedaan worden. Overigens kan het wel zo zijn dat de verzekeraar alleen honden toelaat tot een bepaalde leeftijd. Die kan bijvoorbeeld tussen de 7 en 10 jaar liggen. Het heeft dan geen zin meer om een hond van 12 jaar te verzekeren. Het risico voor de verzekeraar wordt dan te hoog, want de kans dat er medische kosten in de toekomst ontstaan is dan groter. Bij oudere honden die wel voor de hondenverzekering in aanmerking komen, kan het in elk geval rendabel zijn om een polis af te sluiten.

Puppy verzekeren

Een puppy kost altijd geld. Er moeten namelijk verschillende producten worden aangeschaft, zoals misschien een bench of hondenmand, maar ook speeltjes en hondenvoer. Daarnaast komen er kosten voor de dierenarts. Een puppy moet namelijk ingeënt worden, maar moet ook een chip krijgen en ontwormd worden. Ook een vlooienbehandeling kost geld. De kosten van de premie van een hondenverzekering kunnen ingecalculeerd worden. Net als hondenvoer geld kost op reguliere basis geldt dat ook voor de puppyverzekering. Bovendien worden toekomstige risico’s met betrekking tot medische kosten ook gedekt. Vaccinaties en de chip in het eerste jaar kunnen bovendien direct al voor een vergoeding in aanmerking komen.