Is het rendabel om een hondenverzekering te nemen?

By 09/11/2017Kosten

De vraag of het rendabel is om een hondenverzekering te nemen, wordt door veel hondenbezitters gesteld. Het is altijd rendabel in die zin dat financiële risico’s als gevolg van medische kosten zijn gedekt. Voor het afdekken van het risico moet iedere maand een premie betaald worden. Het voordeel van het maandelijks betalen van een premie is dat er sprake is van een laag bedrag. Als er zich ineens medische kosten voordoen dan kan het zo zijn dat er in één keer een groot bedrag op tafel moet worden gelegd. Bovendien is er het voordeel dat de hondenverzekering op maat kan worden afgesloten. De premie wordt daarop afgestemd.

hondenverzekeringKosten van een hondenverzekering

De kosten van een hondenverzekering zijn onder meer afhankelijk van de gekozen dekking en van de leeftijd van de hond. Er kan rekening gehouden worden met bedragen die zijn gelegen tussen 10 en 30 euro per maand. Het is overigens altijd belangrijk om vooraf te bepalen voor welke medische kosten er een dekking gewenst is. Op basis daarvan kan namelijk de beste vergelijking in het aanbod van huisdierenverzekering worden gemaakt. Het eigen risico kan ook invloed hebben op de hoogte van de premie. Het is altijd aan te raden om voor de persoonlijke situatie na te gaan of het rendabel is voor de hond een verzekering te nemen.

De maandelijkse premie biedt in elk de zekerheid van het betalen van een vast bedrag. Bij onvoorziene medische kosten is het maar de vraag hoe hoog het bedrag is dat aan de dierenarts moet worden betaald. Bovendien is er het voordeel dat er direct aanspraak gemaakt kan worden op medische hulp voor de hond als het nodig is. Ook als er geen geld achter de hand is om de hoge kosten te betalen, want de verzekering biedt dan immers dekking voor de kosten van de behandeling. Het is dus vanuit verschillende opties zeker rendabel te noemen om een hondenverzekering te nemen.