Inentingen en hondenverzekering

By 09/11/2017Kosten

Bij de verzorging van een hond hoort ook ervoor zorgen dat er inentingen gegeven worden. De hond kan jaarlijks worden ingeënt en voor puppy’s geldt uiteraard dat deze eveneens al snel van verschillende vaccinaties worden voorzien. Het afsluiten van een hondenverzekering beperkt de kosten van deze inentingen. Doorgaans is er sprake van een volledige vergoeding, maar ook een gedeeltelijke vergoeding komt eveneens voor. Het is wel belangrijk om bij het bekijken en vergelijken van de verzekeringen voor honden te kijken naar wat er voor de inentingen wordt vergoed.

hondenverzekeringKosten van inentingen

De kosten van inentingen zijn niet altijd gelijk, want er zijn meerdere vaccinaties beschikbaar die in prijs variëren. Bovendien hangt het van de kosten af die de dierenarts in rekening brengt voor het inenten van de hond. Er kan gemiddeld met een bedrag rekening gehouden worden dat ligt tussen 45 euro en 75 euro per inenting. Er zijn vaccinaties die jaarlijks aan de hond gegeven worden, maar er is ook een inenting die maar om de drie jaar wordt gegeven. De kliniek van de dierenarts is de locatie waar de hond hiervoor terecht kan. Er wordt naast de kosten voor de vaccinatie ook een prijs berekend voor het dierenartsconsult. De hondenbezitters die een hondenverzekering hebben, kunnen een vergoeding voor de kosten krijgen.

Vergoeding van de kosten

Het is voor iedere hondenbezitter de eigen keus om wel of niet een hondenverzekering af te sluiten. Met het oog op de inentingen kan het uiteraard al voordelig zijn, maar er kan ook rekening gehouden worden met andere medische kosten. Ook die kunnen door de hondenverzekering worden gedekt. Maak gewoon een vergelijking tussen de dekkingen en verzekeraars en let daarbij eveneens op de premies.