Kosten van MRI scan bij hond

By 09/11/2017Kosten

Een hond verdient een goede verzorging, maar ook als er goed voor het huisdier wordt gezorgd, kan het zo zijn dat er extra zorg nodig is. Medische zorg, omdat een hond ziek wordt of een ongeval krijgt. De oorzaak van pijn of andere symptomen zijn niet altijd direct bekend en aangezien de hond zelf ook niet kan praten, moeten er soms andere middelen worden ingezet. Bijvoorbeeld een MRI scan. Als daarvoor wordt gekozen dan kost de scan uiteraard geld.

Hoe werkt de scan?

Naast dat röntgenfoto’s gemaakt kunnen worden of een echo uitgevoerd kan worden, is het mogelijk om een MRI scan te maken. Tijdens de scan wordt het weefsel in het lichaam bijvoorbeeld goed in beeld gebracht, waardoor er op een efficiënte manier gekeken kan worden naar eventuele afwijkingen in het lichaam van de hond. Er zijn verschillende redenen om een dergelijke scan bij honden uit te voeren, waarbij bepaalde afwijkingen duidelijk te herkennen zijn. Bijvoorbeeld als er sprake is van tumoren, maar ook van hernia’s, ontstekingen, bloedingen en rugproblemen.

MRI scan bij hondTussen 500 en 800 euro

De kosten van een MRI scan bij een hond kunnen aardig oplopen. Er zijn overigens wel verschillen in prijzen die door de dierenklinieken gehanteerd worden. Er is dus geen vaste prijs te benoemen voor een dergelijke behandeling. Er kan wel gesteld worden dat de prijs van een MRI scan ongeveer ligt tussen 500 en 800 euro. Het is voor te stellen dat het voor de hondenbezitter een groot bedrag is om ineens te betalen. Indien er sprake is van een hondenverzekering die hiervoor dekking biedt, worden de kosten ervan vergoed. Er wordt dus met een hondenverzekering ook bescherming geboden tegen medische kosten in de vorm van een MRI scan.