Premie van de hondenverzekering

By 09/11/2017Kosten

Een hond in huis kost nu eenmaal geld. Denk maar aan de dagelijkse voeding, maar ook aan kosten voor een lekkere slaapplek en hondenspeelgoed. Dan komen er ook nog de kosten bij voor bezoekjes aan de dierenarts. Een hond moet nu eenmaal ingeënt worden net als dat er regelmatig moet worden ontwormd en dat een vlooienbehandeling op zijn tijd nodig is. Dan kunnen zich er ook nog andere medische kosten voordoen. Bijvoorbeeld als de hond ziek wordt of een ongeluk krijgt. Dan is een hondenverzekering daarvoor een uitstekende keuze. Grote financiële tegenvallers als gevolg van medische kosten met betrekking tot de hond kunnen met de verzekering worden opgevangen. Het is natuurlijk de vraag welke kosten dat met zich meebrengt, want er moet iedere maand een premie voor de hondenverzekering betaald worden.

hondenverzekeringMaandelijkse premie

De meeste verzekeraars bieden de keuze uit meerdere opties om een polis voor de hond af te sluiten. De dekking bepaalt dan ook voor een deel hoe hoog de premie is. Er zijn echter ook andere factoren die meetellen. Bijvoorbeeld de leeftijd van de hond. Een oudere hond loopt meer risico op ziekten dan een jonge hond. Dat is dan ook terug te zien in de hoogte van de premie van de hondenverzekering. Voor wat betreft de aanvullende dekkingen zijn er vele opties, zoals dekking voor vaccinaties, operaties, röntgenbehandelingen en sterilisatie. Voor een aanvullende dekking moet extra betaald worden. Daarnaast zijn er nog variaties in de premie ten aanzien van de verzekeraar, want die kunnen uiteraard zelf de hoogte van de tarieven bepalen.

Vergelijking maken

Het is zeker aan te raden om met betrekking tot de dekking en ten aanzien van de premie een vergelijking te maken tussen de beschikbare hondenverzekeringen. De premie begint bijvoorbeeld bij de ene verzekeraar vanaf 15 euro per maand en is bij een ander weer duurder of goedkoper. Daarbij wordt aangeraden om niet alleen de premies van de basisdekking te bekijken en vergelijken, maar eveneens van de aanvullende modules. De premie wordt bijvoorbeeld hoger als voor de meest uitgebreide hondenverzekering wordt gekozen.