De beste hondenverzekering afsluiten

By 09/11/2017Tips

Het is uiteraard van belang dat bij het afsluiten van een hondenverzekering voor de beste polis wordt gekozen. Die kan alleen gevonden worden als er een vergelijking gemaakt wordt. Bovendien is het dan handig om met een aantal punten rekening te houden. Bijvoorbeeld met het ras van de hond en de leeftijd, maar ook met het medisch verleden als het gaat om een oudere hond. Naast de basisverzekering voor huisdieren kan een aanvullende dekking voor het verzekeren van de hond worden gekozen.

hondenverzekeringBelangrijke aspecten bij keuze hondenverzekering

Het is bij de keuze voor een verzekering voor een hond belangrijk om met een aantal punten rekening te houden. De premie is bijvoorbeeld van belang. Het voordeel is wel dat jonge honden goedkoper verzekerd kunnen worden dan oude honden. De hoogte van het eigen risico is eveneens een interessant aspect om rekening mee te houden. Verder kan er gekeken worden naar de maximale vergoeding en naar de exacte dekking of uitsluitingen. Een vergelijking is aan te raden. De aanvullende dekking is een belangrijk punt om even water langer bij stil te staan.

Aanvullende medische dekking

De dekking voor de basisverzekering voor huisdieren kan per verzekeraar al anders zijn, maar dat geldt ook zeker ten aanzien van de aanvullende medische dekking. Een basisverzekering is bijvoorbeeld niet afdoende als er sprake is van gebitsproblemen of van castratie. Dan is een aanvullende polis aan te raden als men deze kosten gedekt wenst te zien. Er kan op basis van een aantal punten een keuze gemaakt worden. Bijvoorbeeld de voorkeur om bepaalde risico’s te verzekeren. Daarbij kan gekeken worden naar gegevens als het ras en het medische verleden.