Het kiezen van een hondenverzekering

By 09/11/2017Tips

Er is nogal een groot aanbod van hondenverzekeringen. Daarom kan het lastig zijn om een goede keuze te maken. Het is vooral belangrijk om er de tijd voor te nemen. Het gaat tenslotte om een goede verzekering voor uw hond, waarbij de financiële risico’s voor medische kosten zoveel mogelijk worden afgedekt. Er worden hier wat tips gegeven om de zoektocht wat gemakkelijker te maken.

hondenverzekeringNeem de hond als uitgangspunt

De hond kan uiteraard als uitgangspunt genomen worden om een verzekering af te sluiten. Is het een puppy? Dan is het zeker aan te raden om een verzekering af te sluiten. Er zijn in het begin al vaccinaties nodig net als ontwormkuren en er moet een chip geplaatst worden. Deze kosten kunnen voor een vergoeding in aanmerking komen indien de juiste polis wordt gekozen. Als de hond al wat ouder is, kan uiteraard eveneens een verzekering genomen worden. Wacht niet te lang tot er medische kosten komen. Er kan voor oudere honden namelijk een wachttijd gelden van bijvoorbeeld een half jaar voordat er daadwerkelijk een beroep op de dekking gedaan kan worden. Als de hond als uitgangspunt wordt genomen, kan er gekeken worden naar het ras, leeftijd, medische situatie en gewenste risico’s om dekking voor te krijgen.

Afsluiten hondenverzekering

Voor het afsluiten van een hondenverzekering is het uitvoeren van een vergelijking zeker aan te raden. Bovendien kan er gekeken worden of een basisdekking voldoende is of dat een aanvullende dekking gewenst is. Bovendien is er een onderscheid in de vergoedingen. De ene verzekeraar keert een percentage uit en de ander weer een vast bedrag. Dan komt er nog het bedrag van het eigen risico om de hoek kijken. Het is dus handig om van de optie gebruik te maken hondenverzekeringen te vergelijken. Daarbij komen punten aan bod als de hoogte van de premie, basisdekking, aanvullende modules en de maximale vergoeding die per situatie verstrekt wordt.