Hondenverzekering afsluiten voor een puppy

By 09/11/2017Tips

Het afsluiten van een hondenverzekering is niet het eerste waar men aan denkt op het moment dat er een puppy in huis is. Het is op zich echter wel een aspect om aan te denken en dat kan al voordat de hond deelt uitmaakt van het huishouden, maar het wachten is op de komst van de puppy. Dat is namelijk een moment, waarop er nog alle gelegenheid bestaat om de opties met elkaar te vergelijken. Een puppy moet zeker in het begin een aantal keren naar de dierenarts voor vaccinaties en wormkuren. Er wordt met de hondenverzekering dekking geboden voor veel risico’s die veel geld kunnen kosten.

HondenverzekeringDekking voor medische kosten

Het is tegenwoordig al veel gebruikelijker als vroeger om een verzekering voor de hond af te sluiten. Het is zelfs zo dat mensen die een puppy nemen er steeds vaker voor kiezen om direct al vanaf het begin een huisdierverzekering te nemen. Dat wordt dan ook vaker en vaker de gewoonte. De reden dat ervoor gekozen wordt, is onder meer omdat het nu meer gangbaar is als vroeger, maar ook omdat mensen zich bewust kunnen zijn van mogelijke hoge dierenartskosten bij situaties, waarin medische zorg nodig is. Er zijn uiteraard verschillende opties beschikbaar met een standaardpolis of met een aanvullende verzekering erbij.

Voordelen

Er zijn meerdere voordelen om een huisdierenverzekering voor je puppy af te sluiten. De premie is bijvoorbeeld een stuk lager dan die voor oudere honden. Er geldt bovendien geen wachttijd die normaal gesproken dertig dagen is. Verder kunnen bepaalde kosten direct al worden vergoed, zoals de identificatiechip. De hondenverzekering kan blijven bestaan, zodat als de hond ouder wordt er natuurlijk ook een beroep op kan worden gedaan.