Logeren in hondenpension

By 09/11/2017Tips

Als de hond niet meegaat op vakantie en er is geen hondenoppas of logeeradres voorhanden dan biedt een hondenpension uitkomst. Het is uiteraard aan te raden om een hondenpension uit te zoeken, waar de hond zich thuis voelt. De hele dag in een kennel opgesloten te zitten, is nu niet echt een prettig verblijf voor de hond.

Zoek een goed hondenpension

Het is voor de hond en voor de hondenbezitter fijn om een goed hondenpension te vinden, waar aandacht besteed wordt aan de honden. Ook de gelegenheid om buiten te kunnen spelen en ravotten draagt bij aan een aangenaam verblijf. Het is altijd mogelijk om referenties en ervaringen van anderen te lezen. Verder is het aan te raden om na te gaan wat de voorwaarden zijn van het hondenpension.

Vaccinaties

De vaccinaties moeten bijvoorbeeld op orde zijn. Ook wordt aangeraden om een preventieve vlooienbehandeling uit te voeren. Een hondenverzekering biedt zekerheid omtrent eventuele medische kosten die ontstaan tijdens het verblijf. De hond kan namelijk ziek worden of een medische behandeling nodig hebben. Als een hond medicatie heeft, is het uiteraard ook van belang dat de medicijnen en voorschriften voor gebruik bij het hondenpension worden achtergelaten.

Maak het afscheid niet te lang

Bij het brengen van de hond naar het hondenpension kan er het beste zijn van een afscheid dat niet al te lang duurt. Geef de hond een dikke knuffel en laat de hond weten dat de hond ook weer wordt opgehaald. Houd het kort en krachtig en keer dus niet bij de deur weer terug om nog een keer afscheid te nemen.

hondenpensionOphalen na terugkomst

Als de hond na terugkomst van de vakantie weer wordt opgehaald, is het zeker een dolle boel als de hond het baasje in zicht krijgt. Het kan zijn dat de hond wel weer even tijd nodig heeft om thuis te wennen en bij te komen van alle indrukken die er in het hondenpension zijn opgedaan.