Pup zindelijk maken

By 09/11/2017Tips

Als een pup de leeftijd heeft bereikt om mee naar huis te worden genomen, is de hond nog niet zindelijk. Er moet dus aandacht en tijd besteed worden aan het zindelijk maken van de pup. Dat vergt tijd en vooral ook veel geduld. Het kan enkele maanden duren voordat de hond echt helemaal zindelijk is.

Behoefte in huis doen

In het begin zal de pup de behoefte in huis doen. Vaak wordt daarvoor een bepaalde plek uitgekozen. Daar kunnen dan eventueel kranten neer worden gelegd om het schoonmaken wat gemakkelijker te maken. Of er kan voor gekozen worden om bij de voordeur of achterdeur een krant neer te leggen. Verder is het vooral van belang om iedere keer na het eten, slapen en spelen even naar buiten te gaan met de pup.

Naar buiten

Door iedere keer na het eten, drinken of slapen naar buiten te gaan met de pup is de kans groot dat op een gegeven moment de behoefte buiten wordt gedaan. Dan is het een kwestie van prijzen van de pup. Het komt in het begin regelmatig voor dat de pup vrolijk mee naar buiten gaat en niets doet, maar zodra de hond binnen is de behoefte doet. Bestraf de hond in elk geval niet als de behoefte in huis gedaan wordt.

In de nacht

De nacht duurt voor een pup nog lang om de behoefte op te houden. Het is dus zeker aan te raden om in de nacht de pup even naar buiten te laten. De hond kan zo laat mogelijk voor het naar bed gaan nog even uit worden gelaten, waarna het aan te raden is om dat na vier uur nog een keer te doen. Het is genoeg om even naar buiten te gaan en er hoeft geen lange wandeling gemaakt te worden.

Uiteindelijk wordt de pup zindelijk als er vooral aandacht en tijd aan besteed wordt. Het spreekt voor zich dat het niet verstandig is de pup in het begin te lang alleen te laten. Dan moet de pup de behoefte wel in huis doen en dat is niet bevorderlijk voor het snel zindelijk worden. Gemiddeld is een hond na zeven maanden echt helemaal zindelijk en tegen die tijd hoeft de hond ook minder vaak naar buiten. Vier keer per dag de hond uitlaten is genoeg met uiteraard een lange wandeling erbij. Indien het niet lukt om de hond zindelijk te maken en als de pup na acht maanden bijvoorbeeld nog steeds de behoefte in huis doet, kan aangeraden worden om een medische oorzaak te laten uitsluiten. Indien er een hondenverzekering is afgesloten, kunnen eventuele medische kosten voor een behandeling worden vergoed. De hond kan bijvoorbeeld blaasontsteking hebben of suikerziekte. Ook problemen met de nieren kunnen ertoe leiden dat zindelijk worden lastig is.