Voorbereiding op de komst van een puppy

By 09/11/2017Tips

Het is geweldig om uit te kijken naar de komst van een pup. Voordat het hondje thuiskomt, zijn er natuurlijk een aantal voorbereidingen nodig. Zo moet er een bench of mand worden aangeschaft om als slaapplek en rustplek te dienen. Dat spreekt al voor zich, maar er zijn nog meer voorbereidingen nodig. Het is bijvoorbeeld ook verstandig om direct al een hondenverzekering af te sluiten.

Benodigdheden voor een puppy

Naast een fijne slaapplek is het ook nodig om puppyvoer in huis te halen net als dat er een waterbak en voerbak aangeschaft moeten worden. Verder is het ook handig om een riem met halsband in huis te halen of een hondentuigje. Zo kan de pup op een veilige manier worden uitgelaten. Het is ook aan te raden om beloningssnoepjes in huis te halen, want de pup moet natuurlijk nog veel leren. Beloningssnoepjes kunnen daarbij helpen. Puppy’s zijn natuurlijk hartstikke speels en het is leuk om samen met de pup te spelen. Het is dus ook aan te raden om wat hondenspeeltjes te kopen.

puppyHondenverzekering afsluiten

Er komen verschillende kosten bij kijken als er een pup in huis wordt gehaald. Er moet bijvoorbeeld ook naar de dierenarts gegaan worden om een identificatiechip te laten plaatsen. Bovendien zijn er vaccinaties nodig net als ontwormkuren. Ook een behandeling tegen vlooien kan al snel nodig zijn, waarvoor een vlooienband kan worden aangeschaft of pipetjes gebruikt kunnen worden. Een hondenverzekering afsluiten voor de pup dekt eventuele medische kosten. Bovendien kunnen hondenbezitters er direct al van profiteren, want vaak wordt er dekking geboden voor de chip en voor vaccinaties. De pup is nog een jonge hond en daarom is de premie van de hondenverzekering laag. Nog een reden dus om direct al een hondenverzekering voor een puppy af te sluiten.