Vrijwillige keuze

By 09/11/2017Tips

Een hondenverzekering voor medische kosten is altijd een vrijwillige keuze. Het is dus niet verplicht om de hond te verzekeren. Dat wil niet zeggen dat het niet aan te raden is, want dat is het zeker wel. Vooral omdat er hoge kosten bij kunnen komen kijken als een hond een medisch probleem krijgt of bijvoorbeeld te maken krijgt met een ongeval. Dat kan namelijk altijd gebeuren en dan is het wel zo prettig dat de kosten van de dierenarts gedekt worden vanuit de verzekering.

Vergoeding medische kosten

Het is bij het afsluiten van een hondenverzekering aan te raden om te kijken naar welke medische kosten worden vergoed. Er is doorgaans sprake van een standaardpolis en van de mogelijkheid om een aanvullende dekking te kiezen. Zo kan de hondenbezitter zelf invloed hebben op datgene wat verzekerd moet worden. Dat kan bijvoorbeeld gaan om de kosten van een dierenartsconsult, maar ook om de kosten van de jaarlijkse inentingen en de kosten van het plaatsen van een identificatiechip. Dat scheelt alvast kosten.

Vrijwillige keuzeIs het verstandig de hond te verzekeren?

Het is inderdaad verstandig om de hond te verzekeren tegen medische kosten. In verhouding is de premie per maand laag en kunnen de medische kosten juist op onverwachtse momenten enorm oplopen. De premie voor jonge honden is lager dan voor oude honden, zodat het voordeliger is om direct als er een puppy komt al een verzekering af te sluiten. Bovendien wordt de mogelijkheid geboden om zelf deels voor een dekking te kiezen naast de standaardvoorwaarden die van toepassing zijn. Het is wel aan te raden om meerdere opties met elkaar te vergelijken.