Hond meenemen op autovakantie

Het is natuurlijk geweldig leuk om de hond mee te nemen op autovakantie. Als het de eerste keer is dat de hond mee op vakantie gaat, is het zeker handig om van een aantal tips gebruik te maken. Het is namelijk van belang dat er een aantal voorbereiden worden getroffen en dat er nagedacht wordt over wat er allemaal moet worden meegenomen.

Oudere hond

Het is voor de meeste jonge honden fantastisch om mee te mogen met autovakantie, maar dat is voor de oudere honden nog maar de vraag. Er wordt oudere honden namelijk niet altijd een plezier mee gedaan om lang in een auto te zitten of lange wandelingen op vakantie te maken. Bovendien vinden oudere honden het niet prettig om alleen in een vreemde omgeving achter te blijven, zodat de hond vrijwel altijd mee moet als er uitstapjes gemaakt worden.

Hond meenemen op autovakantieKeuze vakantiebestemming

Het is voor het meenemen van de hond op autovakantie wel belangrijk dat de hond gewend is om in de auto te zitten. Veel honden vinden het fantastisch om in de auto te rijden en weten dat er wat leuks gaat gebeuren. Er zijn echter ook honden die last kunnen krijgen van wagenziekte. Als de hond gewend is aan autorijden dan is ook duidelijk of er extra maatregelen voor bijvoorbeeld wagenziekte genomen moeten worden. De vakantiebestemming is uiteraard ook belangrijk en zeker als er meerdere dagen achtereen in de auto wordt gereden. Een vakantiebestemming dichterbij huis is dan ook aan te bevelen. Bovendien moet vooraf onderzoek gedaan worden of de hond wel welkom is bij de accommodatie, zoals op een camping of in een vakantiehuis.

Verder kan er met het klimaat op de vakantiebestemming rekening worden gehouden net als met de vereisten voor vaccinnaties. Bijvoorbeeld tegen hondsdolheid. De hond moet bovendien over een paspoort beschikken. Voor vaccinaties kan gekeken worden of de hondenverzekering daar dekking voor biedt. Er kan bovendien aangeraden worden om het eigen vertrouwde hondenvoer mee te nemen. Het is altijd zo dat in een ander land hetzelfde type voeding gegeven wordt. Laat de hond nooit alleen achter in de zon. In warme omstandigheden kan de hond komen te overlijden als de temperatuur oploopt in de auto. Zelfs als er een raampje op een klein kiertje staat. Tijdens het rijden in de auto is het zowel voor de passagiers als voor de hond prettig om regelmatig even te stoppen en de benen te strekken buiten de auto.