Er komen vaak dezelfde vragen binnen die betrekking hebben op de hondenverzekering. Hieronder is een selectie van vragen met daarop de antwoorden te vinden. Mocht een vraag er niet tussen staan dan is het mogelijk de overige categorie├źn te bekijken.

hondenverzekering

Kan ik mijn oude hond ook nog verzekeren?

Er zijn mogelijkheden om ook voor oudere honden een hondenverzekering af te sluiten. Het is wel mogelijk dat er extra voorwaarden van toepassing zijn of dat de premie van de verzekering wat hoger uitvalt. Het is echter altijd mogelijk de hondenverzekeringen te vergelijken.

Kan ik mijn zieke hond ook verzekeren?

Het is mogelijk om een zieke hond te verzekeren, maar de kosten die betrekking hebben op de bestaande ziekte kunnen niet voor een vergoeding in aanmerking komen. Dat is ook zo als de ziekte in de toekomst weer optreedt. Er dient ook met een uitsluitingstermijn rekening gehouden worden van dertig dagen. Als er medische kosten zijn binnen deze termijn, worden deze niet gedekt vanuit de hondenverzekering.

Komt het wel uit om de hond te verzekeren?

Bij het afsluiten van een verzekering is er altijd sprake van een risico waarvoor dekking wordt geboden. Het is niet uit te sluiten dat honden niet ziek worden of niet met medische kosten te maken krijgen. Bijvoorbeeld als gevolg van een ongeval. Wie niet opeens geconfronteerd wil worden met dergelijke hoge kosten kan het risico afdekken met een huisdierverzekering. Het kan indien zich er medische kosten voordoen zeker uit om een hondenverzekering te nemen.

Zijn er veel mensen die hun dieren verzekeren?

Het komt steeds vaker voor dat mensen het zekere voor het onzekere nemen en met de komst van een huisdier, zoals een hond direct als een huisdierverzekering afsluiten. Overigens zijn in andere landen rond Nederland huisdierenverzekeringen nog populairder. Wat dat betreft is er nog altijd een achterstand die ingelopen kan worden.

Wat is voor mijn puppy de beste verzekering?

Het hangt van de persoonlijke situatie af welke keuze het beste gemaakt kan worden om een hondenverzekering voor een puppy af te sluiten. De dekking varieert namelijk en ook is er verschil in de verzekeringspremie. Het is daarom aan te raden meerdere opties te vergelijken en zo tot de ideale keuze te komen.

Kan ik mijn pup direct al verzekeren?

Het is zelfs al mogelijk om voor de puppy een hondenverzekering af te sluiten voordat deze is opgehaald. Op deze manier wordt er vanaf het begin al een dekking geboden tegen de verschillende ziekte. Het is overigens mogelijk om kosten van een consult en vaccinatie terug te ontvangen als de hondenverzekering direct hierna wordt afgesloten.