Kosten bij de dierenarts

dierenarts

Wat zijn de kosten voor een consult en hoe vaak moet je naar de dierenarts?

Voor vaccinaties is het uiteraard nodig om de dierenarts te bezoeken. Een consult met medicijnen kost gemiddeld ongeveer 50 euro. Met een puppy wordt een dierenarts al vaker bezocht vanwege de inentingen en wormenkuren.

Wat zijn ongeveer de kosten bij een hond die een vreemd voorwerp heeft gegeten?

Er kan ernstige schade ontstaan als een hond een vreemd voorwerp heeft binnengekregen. Het hangt uiteraard van het voorwerp af wat de schade is. Als een operatie nodig is, kunnen de kosten tussen 300 euro en 1.500 euro uitkomen.

Wat kost een heupoperatie bij een hond?

Een heupoperatie bij een hond loopt al snel in de papieren. Er kan rekening gehouden worden met een bedrag van minimaal 2.000 euro.

Wat kost een operatie aan de ellenbogen?

Bij een jonge hond die van een groot formaat is, kost een operatie aan de ellenboog minimaal 800 euro.

Wat kost een knieoperatie bij een hond?

Een knieschijf kan uit de kom schieten bij jonge en vooral kleinere honden. Er kan rekening gehouden worden met 500 euro aan kosten. Bij knieoperaties aan de kruisbanden kan rekening gehouden worden met minimaal 600 euro aan kosten. Het hangt van het type operatie aan de knie af, want er zijn ook kostenplaatjes met bedragen van meer dan 1.000 euro.

Wat kost een behandeling van kanker bij de hond?

Kanker komt vooral voor bij honden die de middelbare leeftijd hebben bereikt. Als er sprake is van een behandeling kan er met kosten tussen 500 euro en 1.500 euro of meer rekening worden gehouden. Het hangt uiteraard van de medische situatie af welke behandeling er wordt toegepast. Een bloedtransfusie tijdens een operatie kost al 700 euro.

Wat kost de behandeling van huidproblemen?

Bij huidproblemen is er vaak sprake van een allergie. Er zijn in elk geval meerdere consulten nodig om de oorzaak te achterhalen. Bovendien moet met medicijngebruik of met speciaal voer rekening gehouden worden. De kosten voor een dergelijk consult bedragen ongeveer 70 euro.

Wat kost een behandeling van een trauma?

Een trauma als gevolg van een aanrijding kost al gauw meer dan 500 euro. Het hangt uiteraard af van het trauma dat de hond heeft opgelopen. Bij operatie en revalidatie lopen de kosten dan ook al veel sneller op. Een bloedtransfusie die tijdens de operatie nodig is, kost al snel 700 euro.

Leave a Reply